Privatlivspolitik
Skip to main content
Teambuilding nyhederVirtuel Teambuilding

VIRTUELLE KULHYDRATER – Brain boosts til de faglige virtuelle møder

By april 18, 2021No Comments

I Filmteambuilding.dk kalder vi virtuelle personaleaktiviter (virtuel underholdning & teambuilding) for VIRTUELLE HJERNE KULHYDRATER. Det kræver vist en nærmere forklaring!

Vores hjerner bliver til stadighed udfordret af vores digitale levevis og vores nye digitale vaner. Men i realiteten er hjernen ikke meget anderledes og mere udviklet end den var for 10.000 år siden af, da vi løb rundt på sletterne. Hjernen er slet ikke bygget til den grad af digital eksponering den udsættes for i dag.

Speciallæge & forfatter Imran Rashid har sat vigtig fokus på dette emne. I en klumme skriver Imran om vigtigheden af at give hjernen masser af pauser fra det digitale format: https://www.bt.dk/debat/laege-advarer-dine-apps-goer-noget-usundt-ved-dig

Under corona er det virtuelle format buldret frem. Vi er blevet fortrolige med at afvikle samlinger, møder, seminarer på Teams, Zoom, Hang Out – ja hvad de alle sammen hedder.
Og jeg er sikker på at det er The New Normal. At vi post corona vil afholde mange af vores møder digitalt. Det giver simpelthen god mening både fra et bæredygtighedsmæssigt og et økonomisk synspunkt.
Jeg er personligt faktisk ret vild med at holde virtuelle møder med kunder, leverandører osv. Der er mange formaliteter som vi kan springe over og gå direkte til sagen. Og så det er også ok at holde et vigtigt salgsmøde med kasket pga coronahår:)

Men den nye virtuelle mødekultur kommer også med en pris og har sine åbenlyse udfordringer! For det virtuelle mødeformat presser, udfordrer og tager energi fra vores hjerner.

På fysiske møder skal der holdes fokus på et ofte intenst og langt fagligt indhold. Hjernen skal processere dette indhold. Nu skal vi også kapere det virtuelle format oveni på den virtuelle platform.
Det skaber mental træthed og dræner energi hurtigere end hvis man deltager i en fysisk konference. I det virtuelle format får vores hjerner simpelthen brug for pauser. En ikke fagligt aktivitet til at få skabt plads og rum til ny faglig læring.

Dén plads kan virtuelle aktiviteter (underholdning og teambuilding) hjælpe hjernen med til at skaffe. Aktiviteter som ikke handler om afkodning af et fagligt “stof”, men aktiviteter, som sætter hjernen i et andet mode. Så at sige “rebooter” den og giver den et energi boost.
Efter et “reboot” og gerne et sjovt af slagsen, er hjernen igen klar til en ny omgang læring.  Den kan nu igen processere mere fagligt indhold.

Så virtuelle aktiviteter som underholdning, teambuilding, online koncerter, Kahoots mv. til faglige samlinger ER IKKE bare sjov og ballade. Det er ren ROI som giver jer og jeres medarbejdere øget udbytte af jeres investering i det faglige indhold.

Og selvfølgelig koster nogle virtuelle aktiviteter. Men det koster faktisk mere at lade være. Særligt hvis medarbejderne tjekker mentalt ud og åbner Facebook på telefonen. Efter halvdelen af det stort opsatte virtuelle seminar med CEO’en som sluttaler.

Filmteambuilding.dk kan hjælpe jer med at øge udbyttet af jeres virtuelle samlinger/møder. Vi krydrer jeres faglige program med en eller flere underholdende aktiviteter som giver hjernen et boost.

Det er dét vi kalder Virtuelle Kulhydrater. Hjernen har brug for kulhydrater for at kunne fungere optimalt – også virtuelle.

Der findes et væld af dygtige udbydere af virtuelle aktiviteter og mange forskellige slags virtuel aktivitet.

Hos Filmteambuilding.dk har vi valgt primært at fokusere på aktiviteter hvor mennesker møder mennesker virtuelt. Det er det vi selv gerne vil opleve på vores virtuelle møde:)

Se vores Virtuelle Kulhydrater / personale aktiviteter: HER

Leave a Reply

Ring til Mads