Om Filmteambuilding

Er der i jeres organisation overenstemmelse mellem jeres værdier og hvordan jeres medarbejdere opfatter dem?

Betyder “åbenhed”, “trivsel” og “gennemsigtighed” det samme for Jens i produktionen som for Pia i marketing?

En undersøgelse fra Institut for Marketing og Management på Syddansk Universitet viser, at mange medarbejdere føler at deres arbejdsplads’ værdier er fremmede for dem og at de ikke føler et forhold til dem. Faktisk er der forbavsende mange, som slet ikke kan nævne virksomhedens værdier. Læs artiklen HER.

Ved at lave jeres egne firmafilm kan I undersøge jeres værdier, formål eller andre “tungere” områder i jeres organisation. Formålet at give jeres medarbejdere større forståelse for og øget ejerskab fx. over jeres værdier. For at kunne skubbe i samme retning er det nemlig altafgørende at medarbejderne har et forhold til værdierne, kan mærke dem og brænder for at gøre en indsats for dem i hverdagen.
En fælles dag med Filmteambuilding kan bidrage til, at jeres medarbejdere tager øget ejerskab over jeres værdier, formål og identitet.

Med en dag med filmteambuilding får jeres medarbejdere en positiv og sjov oplevelse i relation til jeres brand og DNA.

Læs mere her kort om hvad et filmteambuilding forløb er og hvad det kan gøre for jer. For den mere nysgerrige, er der en FAQ, du kan dykke ned i.

Explainer

Forstå Filmteambuilding på kun 1,5 min.

5 hurtige om Filmteambuilding

 

Organisationsudvikling og medarbejderteambuilding i en samlet pakke
– Jeres medarbejdere skal lave egne film om jeres organisation og emner I ønsker at blive endnu klogere på. De kan fx. lave film om jeres værdier eller formå.

Medarbejderne planlægger, optager og er skuespillere i deres egen film
-Vores dygtige filmklippere redigerer de rå optagelser og giver dem et professionelt filmlook.

Jeres film kan bruges til jeres egen markedsføring
– Personlig promovering som afspejler jeres virksomhed!

Dagen rundes af med et underholdende awardshow
– Se de færdige film, hvor vi kårer vindere på scenen med takketaler og bobler.

Filmteambuilding hjælper jer med at skabe et stærkere sammenhold og gøre jeres værdier mere synlige og forståelige for jeres medarbejderne.
– I en seriøs,men sjov kontekst, hvor alle har en vigtig rolle!

Send mig et uforpligtende oplæg, så jeg kan se hvad I kan gøre for os.

Filmteambuilding FAQ

Hvad er Filmteambuilding?

Filmteambuilding er en medarbejder dag pakket med glæde, teamwork og sjove oplevelser. Men mest af alt er Filmteambuilding en seriøs dag med et klart fagligt indhold og hvor I udvikler jeres organisation.
I arbejder fokuseret med et fagligt tema, som er vigtigt for netop jeres organisation og som I ønsker at belyse og blive endnu klogere på.

I skal lave jeres egne firmafilm. I arbejder i teams og hvert team producerer deres egen film. Jeres film skal handle et emne efter jeres valg fx. være jeres værdier, produkter, formål eller bæredygtighed.
Et særligt lærerigt tema er de såkaldte elevatorfilm. Her skal I i 45 sekunders film vise hvem I er, og hvad jeres berettigelse er.

Hvorfor skal vi lave filmteambuilding?

I skal lave egne firmafilm fordi det kan styrke og udvikle jeres organisation og øge jeres medarbejderes forståelse af hvad der sker i jeres maskinrum.
Når medarbejderne laver egne film om jeres organisation, tænker de over hvem I er, hvorfor I er her og hvad I betyder for dem som arbejdsplads. De stiller sig selv vigtige spørgsmål som fx. “hvad betyder vores værdier for mig i min hver dag?”, “hvad gør at jeg er glad for min arbejde?” og “hvad er vigtigt for mig i min relation til mine kolleger”?
Ved at arbejde med sådanne spørgsmål gennem at lave egne film åbner filmmediet op for et væld af muligheder.

Eksempelvis i forhold til jeres værdier. Når medarbejdere præsenterer fx. jeres kerneværdier gennem deres egne film, får værdierne ægte liv. De bliver konkrete, vedkommende og kan inspirere jeres medarbejdere til at tage ejerskab over værdierne.
En dag med filmteambuilding kan derfor skabe en reel og ægte værdi. Desuden får I et langt større output end hvis ledelsen præsenterer jeres værdier via Power Point.

At en dag med Filmteambuilding så også er en mega sjov gør den bestemt ikke mindre lærerig.

Hvordan foregår filmteambuilding?

Filmteambuilding foregår over en hel dag, ca. 8 timer i alt.
Heraf skal vi bruge 3,5 timer på at klippe jeres film. Mens vi klipper skal I selv arrangere en aktivitet.

Se her en plan over et forløb:

1. Forberedelse og planlægning af jeres event:

I får jeres egen projektleder tilknyttet jeres event. Han planlægger jeres event i tæt samarbejde sammen med jer. Han skræddersyr eventet til jer. Projektlederen er med jer hele vejen og afvikler dagen.

2. Selve filmteambuilding dagen:

Vi byder jer velkommen med en sjov lille opvarmning på ca. 5 min.
Jeres projektleder præsenterer opgaven på en Keynote. Teams sendes ud på dagens udfordring. Tid: ca. 30 min.

3. Planlægningsfase:

Filmene skal nu planlægges og teams fordeler selv roller, finder på filmens idé og planlægger handlingen. Handlingen tegnes på et storyboard. Optagelser skal forberedes, rekvisitter skal findes og skuespillerne skal øve. Tid: ca. 1,5 time.

4. Filmoptagelse:

Nu skal storyboardet følges og der skal optages film på kameraet. Har teams styr på planlægningen og deres storyboard, bliver arbejdet en leg. Teamet følger med rundt og optager film.
Tid: ca. 1 time.

5. Filmredigering:

Deadline: Kameraer afleveres til vores filmklippere og hvert team får 5 min. med en filmklipper til en snak om deres vidsion for den færdige film. Vores klippere forvandler de rå film til færdige film.
Nb. I står selv for aktivitet, mens vi tryller i klipperummet.
Tid: Vi skal bruge mindst 3,5 time på redigering.

6. Fremvisning & Awardshow:

Fremvisning af jeres færdige film, efterfulgt af et stort sjovt awardshow. Vi kårer vindere på scenen i 5 kategorier og vinderne modtager statuetter. I får jeres film. Tid: 30–45 min. (afhængig af antal film)

Skal vi selv klippe fimene?

Nej.
Vi medbringer dygtige erfarne filmklippere, som klipper og redigerer jeres film med effekter, musik, voiceovers, tekst, jeres logo mv.
I skal selv udtænke, planlægge og optage det rå filmmateriale –  Og selvfølgelig levere de helt store skuespilspræstationer.

Hvad kan vi lave film om?

Vi laver mange forløb om organisationsværdier, formål og arbejdsglæde. Men også et tema som “Bæredygtighed i jeres hverdag” er populært.

Vi laver også sjove temaer som “James Bond”, “Hollywood” og The Jaka Bov”.

Temaet afhænger af hvilket fokus I har og hvilket udbytte I ønsker af jeres medarbejder dag.
I kan få et fagligt forløb som handler om de indre linjer i jeres organisation. Eller vi kan lave en sjov dag, hvor det sociale primært er i fokus. Uanset hvilket fokus I har, så kan vi skræddersyr det helt rigtige forløb til jer.

Kan alle være med til filmteambuilding?

Vi bliver ofte spurgt: “ Kan alle være med i Filmteambuilding?” Svaret er et stort: “JA!”

Filmteambuilding er teambuilding med plads og roller til alle. Vil man ikke være forrest i kameraets spotlight, er der mange andre vigtige roller bag kameraet. Om du er instruktør, kameramand, makeup artist, runner eller skuespiller, så er alle roller vigtige.

Teamet skal holde fokus på hovedmålet som er at lave den bedste film gennem den fælles teamindsats.

Står I også for visning af filmene og awardshow?

AND THE OSCAR GOES TO…

Eventet kulminerer med, at vi sidst på eftermiddagen eller under jeres middag viser jer alle de færdige reklamefilm. Herefter holder et stort underholdende awardshow med alt, hvad der hører til af vindere på scenen, statuetter og (ofte ganske underholdende!) takketaler. I får jeres helt egen personalerevy og skal derfor ikke tænke på at booke anden underholdning.

Få jeres film med hjem som konkrete markedsføringsprodukter

I får selvfølgelig jeres film med hjem og de er jeres. Filmene fra dagen er med deres lækre underlægningsmusik, voiceovers og professionelle klipning minder, I kan holde til at se maaaaaange gange, før I bliver trætte af dem.

I tager fra filmteambuildingeventet med dagens producerede reklamefilm på et USB-stik, og dermed er underholdningen til næste års julefrokost reddet.
Da filmene er jeres, er I også velkomne til at bruge dem eksternt på jeres website, på sociale medier og som unik markedsføring overfor kunder.

Hvor meget skal vi selv sørge for?

Det er faktisk meget lidt I selv skal arrangere.

I skal sørge for:

– Lokalerne (hotel, konferencecenter eller hjemme hos jer selv)
– Godt AV-udstyr (projektor, stort lærred, højtalere, trådløs mikrofon)
– Forplejning under hele eventet (varmt måltid, drikkevarer og snacks)

Resten kommer vi med – alt udstyr, rekvisitter mv.